Klíma tisztítás


Tisztelt Klímatulajdonos!

Reméljük az Önnek szerelt klímaberendezés az elmúlt években is az Ön és családja kényelmét szolgálta!

Ahhoz, hogy ez a továbbiakban is így legyen, kérem olvassa el a klíma karbantartásával kapcsolatos tudnivalókat!


A klímaberendezésére vállalt garancia alapfeltétele az évenkénti rendszerességgel végrehajtott beltéri egység tisztítása, egyes készülékeknél vízkőtelenítése, melyre a tavaszi időszak végén, a klímaszezon elején kell sort keríteni és amelyre nem csak a műszaki biztonság biztosítására, de egészségük megóvása miatt is szükség van. Kérjük figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat és elérhetőségeinken rendelje meg a tisztítást kérjen időpontot!

Légkondicionáló berendezések gomba- és baktérium-mentesítése, fertőtlenítése

A klímaberendezést használók nagy része tapasztalta már, hogy a berendezés bekapcsolásakor poshadt szag áramlik a berendezésből. Pedig ez már a végső stádium, ilyenkor nagy valószínűséggel tele van a készülék a kellemetlen szagokat okozó anyagokon túl különböző gomba- és baktériumtenyészetekkel. Ezt keringteti a készülék folyamatosan a beltérben, fertőzve az ott tartózkodókat. A speciálisan erre a célra kifejlesztett anyaggal megszabadítjuk a kellemetlen kórokozóktól, egészségesebb és kellemesebb levegőt biztosítunk az Ön számára. Sokan nem tudják, hogy a készülékekben levő szűrőbetét tulajdonképpen csupán a berendezés műszaki védelmét látja el. A funkciója az, hogy a készülékben levő motor (amely a beépített ventillátort mozgatja) a beszálló por ellen védettebb legyen. A szűrő tisztítása tehát a levegő tisztaságára nincsen hatással! A hagyományos karbantartás, tisztítás nem elegendő, feltétlenül szakszerű fertőtlenítésre van szükség. Ne fertőzze otthonát, munkahelyét! A tisztítást, fertőtlenítést ajánlott évente legalább kétszer elvégezni, de legfőképpen a hűtési szezon kezdetén! Hívjon minket!

Egészség: Megszüntetjük a fertőzések gócpontját, amely a légkondicionáló hűtőbordáin összpontosul, de kiterjed a berendezés teljes légterére, valamint a kondenzvíz-gyűjtőre.

Gazdaságosság: Megtisztítjuk a belső és külső berendezését a hűtőbordákra rakódott szennyeződés-rétegektől, amelyek rontják a működés hatásfokát. A megtisztított berendezés hatékonyabban működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt.

Komfort: Megszabadítjuk a kellemetlen szagoktól, amelyeket a gombás, illetve bakteriális telepek okoznak. Elsősorban a berendezések bekapcsolása utáni másodpercekben érezhető az átható poshadt szag, ami tisztítás után teljesen megszűnik.

Légkondicionáló rendszerek fertőtlenítése

A szakszerű tisztítás megakadályozza, hogy a készülékben egyébként legtöbbször ideális életkörülményekre lelő mikroorganizmusok megtelepedjenek, elszaporodjanak, és a berendezések által folyamatosan keringetésre kerüljenek agyagcseréjük melléktermékeivel együtt a beltéri levegőben. A legelterjedtebb (penész)gomba fajok (aspergillus, penicillum) mellett baktériumok is megjelennek a fan-coil készülékek hűtőbordáin kialakuló vékony filmrétegen, illetve csepegővíz-tálcán.

A szennyeződések következménye tehát nem csupán diszkomfort érzés (pl. kellemetlen szag), hanem komoly egészségi kockázat, így a fentieken kívül allergiás tünetek, nyálkahártya-irritáció, köhögési inger stb.


Tisztítási díj :

A beltéri berendezés vegyszeres tisztítása Budapest és 20 km-es körzetében*:

Bruttó ár: 8,500 Ft-tól

* az árak a berendezések extra szennyezettségi foka miatt növekedhetnek - ennek megállapítása és árajánlat a helyszínen!